top of page

Mateus

mateus-logo.png

UNIKA HANDGJORDA PRODUKTER

Värme och livsglädje är känslor som hör ihop med Mateus keramik. Det är handgjorda fat, skålar och muggar att njuta av med händerna lika mycket som med ögonen. Vi vill hylla den glädje och kärlek som uppstår när människor möts för att dela god mat och goda samtal kring ett vackert dukat bord.

 

TILLVERKNING I MÄNSKLIG SKALA

Tillverkningen är ett hantverk där mänsklig erfarenhet och skicklighet är helt avgörande för resultatet. Mateus har tillverkat sin keramik på samma fabrik i Portugal sedan starten för 27 år sedan. Det är en produktion i mänsklig skala där hantverkare och maskin båda är omistliga delar, där material, tradition och samtida design möts och något nytt uppstår. Att mötas är viktigt för oss på Mateus.

Mateus1.png

Produktion 

Mateus keramik bränns i hög temperatur. Det ger ytan en hårdhet som håller för att användas både till vardags och fest. Bränningstekniken gör också att produkterna i största möjliga mån inte absorbera vätska. Keramiken är mikrovågssäker och går att diska i maskin. Ta hand om din keramik från Mateus så har du vackra produkter för det dukade bordet som blir följeslagare för lång tid.

Mateus2.png
Mateus3.png

Har du frågor om vårt sortiment, leveranstider eller önskar att vi lägger undan och slår in dina varor?

bottom of page