Vårt Bageri
I Hellmanska Gårdens Stenugnsbageri arbetar vi efter ambitionen att ha ett så öppet bageri som möjligt. Här kan du bokstavligen se ända in i bakugnen och vi är alltid ärliga med vad vi stoppar i våra bröd och bakverk, samt varifrån ingredienserna kommer.
Grunden till det stenugnsbröd vi bakar är ekologiskt och KRAV-märkt mjöl och andra ekologiska ingredienser.
Stenugnsbageriet ligger i gårdens gamla bykstuga och självklart återfinner du det färska brödet i våra luncher, smörgåsar och bakverk som du hittar i vårt café. I bageriets lilla butik hittar du även delikatesser som passar att ha på eller till det bröd vi bakar. Här hittar du bland annat våra egenproducerade sylter, småkakor, marmelader samt musli.
Vi låter dig självklart baka vår hellmanslimpa
själv, besök recept.se
Varmt välkomna till oss!
Vårt bageri är stolt listade som Äkta Vara
Veckans bröd
Alla dagar bakar vi Hellmans ljusa och Hellmans grova limpa.
Mån: Pumpabröd
Tis: Kavring
Ons: Kavring och aprikos & valnöt
Tor: Tranbär/frön
Fre: Lantbröd och 100% Surdeg
Lör: Lantbröd och fruktbröd
Besök vårt Stenugnsbageri!
Öppet mån-lör 8-14
Stängt: Sön samt röda dagar
0155 - 21 05 25
God Tomatsås
Vi gör egen tomatsås som får koka länge och kan användas till pizzor, varma smörgåsar och som baas i grytor etc.
1 burk krossade tomater
4 färska tomtater, hackade
2 msk tomatpuré
1 knippe färska örter
2 klyftor vitlök
2 msk soja
1 msk socker
salt och peppar
Blanda allt i en kastrull och koka i 40 minuter. Mixa med mixerstaven