Vårt Bageri

Bageri bullar_edited.jpg

I Hellmanska Gårdens Stenugnsbageri arbetar vi efter ambitionen att ha ett så öppet bageri som möjligt. Här kan du bokstavligen se ända in i bakugnen och vi är alltid ärliga med vad vi stoppar i våra bröd och bakverk, samt varifrån ingredienserna kommer.


Grunden till det stenugnsbröd vi bakar är ekologiskt och KRAV-märkt mjöl och andra ekologiska ingredienser.

Stenugnsbageriet ligger i gårdens gamla bykstuga och självklart återfinner du det färska brödet i våra luncher, smörgåsar och bakverk som du hittar i vårt café. I bageriets lilla butik hittar du även delikatesser som passar att ha på eller till det bröd vi bakar. Här hittar du bland annat våra egenproducerade sylter, småkakor, marmelader samt musli.


Vi låter dig självklart baka vår hellmanslimpa

själv, besök recept.se 

    

 



Varmt välkomna till oss!

recept.jpeg
Personal på Hellmanska gården
äkta_vara.png

Vårt bageri är stolt listade som Äkta Vara 

french-style-country-loaf.jpeg

Veckans bröd

Alla dagar bakar vi Hellmans ljusa och Hellmans grova limpa.

Mån: Pumpabröd

Tis: Kavring

Ons: Aprikos/valnöt och Kavring

Tor: Håkans limpa och Tranbär/frön

Fre: Äpple/hasselnöt och Lantbröd

Lör: Lantbröd och fruktbröd

Besök vårt Stenugnsbageri!

Öppet mån-lör 8-14

Stängt: Sön samt röda dagar

0155 - 21 05 25

ripe_red_tomatoes.jpg

God Tomatsås

Vi gör egen tomatsås som får koka länge och kan användas till pizzor, varma smörgåsar och som baas i grytor etc.

 

1 burk krossade tomater

4 färska tomtater, hackade

2 msk tomatpuré

1 knippe färska örter

2 klyftor vitlök

2 msk soja

1 msk socker

salt och peppar

 

Blanda allt i en kastrull och koka i 40 minuter. Mixa med mixerstaven